HomeBloggSå bygger du länkar till din webbplats

Så bygger du länkar till din webbplats

Länkar från andra webbplatser räknas som ”bakåtlänka”r till din egen. För att de ska göra dig en tjänst och skriva lite material om dig, sedan konstruera HTML-koden som skulle skapa en bakåtlänk till din webbplats och sedan lägga den live på webben för deras värdefulla publik, måste de gilla dig tillräckligt mycket. Det är en av de mest effektiva marknadsföringstaktikerna du kan använda – och det är gratis!

Allt du behöver göra är att övertyga bloggare, nyhetssajter, influencers och specialister att ge dig bakåtlänkar.

Dessutom erbjuder länkbyggande en mängd andra värdefulla marknadsföringsfördelar som kan hjälpa din webbplats att växa. Att förstå länkutveckling är viktigt för alla företag, oavsett om det handlar om att arbeta med en SEO-byrå, att anställa en SEO-specialist eller att utveckla dina egna kunskaper om sökmotoroptimering.

Majestic är ett måste med SEO-verktyg för att genomföra forskning, planering och övervakning av länkbyggande kampanjer. Med hjälp av Majestic Link Intelligence kommer jag att förklara hur man utvecklar bakåtlänkar, vilka fördelar de erbjuder för din webbplats och hur du kommer att kunna överträffa dina konkurrenter.

Ibland kan man få länkar av misstag

Det är möjligt att få en bakåtlänk av misstag – någon upptäcker din webbplats och tänker: ”Wow, mina läsare kommer att älska det här.” När det händer är det underbart, men det händer så sällan. Det kommer bara att finnas en rännel av hyperlänkar om du väntar på att de ska dyka upp, och de kommer inte att göra något för din sökmotorrankning.

För att få andra att erbjuda dig bakåtlänkar måste du göra allt för att hitta dem och övertala dem att göra det. Det finns fem grundläggande faser i denna process:

  • Hitta marknader där du kan få bakåtlänkar från.
  • Analysera dina konkurrenters länkbyggande taktik.
  • Leta efter kvalitetsmöjligheter för bakåtlänkar som du kan kontakta.
  • Kom med övertygande argument för varför andra webbplatser bör länka till din.

Tänk på vad du ger dig in på!

Det är mycket jobb! Därför är syftet med den här artikeln att vi hoppas att den kommer att hjälpa dig att lära dig hur du får bakåtlänkar från högkvalitativa källor.

Sök efter ”kvalitativa” bakåtlänkar

Länkbyggande är tidskrävande, men det lönar sig rejält i form av ökad trafik och auktoritet för din webbplats. Det här är några exempel på högkvalitativa länkar:

svenskalag.se
kitchentime.se
ticket.se
bohuslaningen.se
swedol.se
helagotland.se
bmw.se
regionuppsala.se
rjl.se
maklarhuset.se
sony.se
historiska.se
mau.se
thelocal.se
naturvardsverket.se
philips.se
viivilla.se
boras.se
scandinavianphoto.se
nordiskamuseet.se
outnorth.se
saco.se
regionorebrolan.se
kritiker.se
liseberg.se
aktiespararna.se
unt.se
nrm.se
lnu.se
boverket.se
skr.se
lakemedelsvarlden.se
av.se
cyberphoto.se
naprapatlandslaget.se
proff.se
nsk.se
radron.se
renault.se
agria.se
smp.se
proteinbolaget.se
riksbank.se
hemtex.se
kristianstadsbladet.se
karolinska.se
partyhallen.se
ticketmaster.se
mestmotor.se
dagensmedicin.se

Vill du också synas i vår lista? Hör av dig ihop med din webbplats så går vi igenom den. Kanske, är den värd en bakåtlänk från oss:

Senaste inläggen