HomeTeknikSå köper du det bästa bredbandet

Så köper du det bästa bredbandet

Idag finns det ett flertal aktörer som sysslar med bredband. Vilket är både bra och dåligt. Det är ju bra eftersom utbudet då (rimligtvis) är stort, samtidigt kan det vara svårt att veta vilka av alla bredband man bör välja.

Dessutom, finns det en mängd olika bredbandstyper. Exempelvis mobilt bredband, fiber, ADSL eller varför inte ett bredband via Kabel-TV?

Nedan finner du en liten guide vars syfte är att presentera ett par lösningar och verktyg som förhoppningsvis hjälper dig att välja rätt.

Vilket är det bästa bredbandet?

Det finns en mängd olika webbplatser som har tagit på sig ansvaret att kora det bästa bredbandet. Ett exempel på detta är fiberleverantörer.se som utsåg Telenor som det bästa bredbandet.

Samtidigt finns det en mängd olika sidor som sysslar med just detta, att jämföra och hitta det bästa alternativet.

Vilket innebär att resultaten också är lite varierande. Förslagsvis, om man tittar på listan hos billigtmobiltbredband.net är det operatören Chili mobil som kammar hem förstaplatsen.

Hur jämför man?

Trots att det finns ett par sidor som lyckas göra ganska bra och pålitliga jämförelser, kan det alltid vara bra att känna till knepen själv. På så vis kan man göra egna analyser och komma fram till egna resultat.

Det blir oftast mer träffsäkert, eftersom man inte vet vilka som har samarbeten och så vidare.

Det enklaste sättet att jämföra ett bredband är exempelvis genom att sätta priset i relation till hastigheten. När vi gjorde detta insåg vi dock att fiberleverantörer.se hade helt rätt.

Telenor är förmodligen det bredband just nu som kan leverera det mest prisvärdaste paketet.

Vilket bredband ska jag välja?

Det finns som sagt många olika typer av bredband. Exempelvis är det bara en bråkdel som har tillgång till fibern, vilket är det bästa alternativet. För att kunna få fiber i ditt hushåll måste du nämligen vara anslutet mot fibernätet.

Om du inte är det, är det inte över – snarare tvärtom. Det finns mängder av alternativ! Exempelvis, genom ett mobilt bredband kan du surfa både snabbt och billigt.

Se till att du tar reda på vad du har för täckning och huruvida du kan få fiber eller inte.

Senaste inläggen